Kennismaking

Na een lange internationale carrière als licentiaat TEW en logistiek heb ik een aantal jaren geleden besloten een andere professionele weg in te slaan. Als hondenliefhebber heeft het gedrag van honden me altijd gefascineerd. Ik begon me meer en meer vragen te stellen bij de wijze raad van sommige specialisten, trainers en hondenscholen.

Op dat moment ben ik gestart met een volledige herscholing. De eerste stap was de lessen opvoeder en daarna specialist probleemgedrag te volgen. Hier heb ik onder andere geleerd hoe je op een wetenschappelijk onderbouwde manier met honden kan communiceren. Inmiddels is deze eerste stap al een lange tocht geworden. Bij Suzanne Clothier (USA) heb ik de opleiding CARAT level 1 gevolgd, een driedaagse opleiding in het observeren van honden en hun gedrag. Met twee intensieve opleidingen bij Grisha Stewart (USA) ben ik in staat om honden die uitvallen naar andere honden, fietsen, auto’s en/of mensen, op een professionele en wetenschappelijke manier te behandelen met gebruik van de BAT methode. Verder heb ik een basiscursus speuren gevolgd bij Scent Team en een cursus Balans en coördinatie bij Sam Turner (NL).

In de media worden er graag spectaculaire genezingen getoond van probleemhonden. De ene manier al diervriendelijker dan de andere. Het is echter iets ingewikkelder dan hetgeen getoond wordt en neemt ook veel meer tijd in beslag. Ik werk enkel met positieve gedragstrainingen, zodat de relatie eigenaar – hond steeds optimaal blijft.

De voorbije jaren ben ik me meer en meer gaan toeleggen op honden die zwaar probleemgedrag vertonen. Dikwijls is dit gedrag een gevaar voor zowel de hond als de eigenaar. Voornamelijk zijn dit dan gevallen van angst en agressie. Hierbij ga ik steeds op zoek naar de oorzaak van het probleem. Inmiddels werk ik samen met een dertigtal dierenartsen die honden met gedragsafwijkingen naar mij doorsturen voor evaluatie en therapie. Ik blijf me hiervoor ook nog steeds bijscholen. In 2018 heb ik een week les gevolgd in London bij Chirag Patel voor het werken met honden die probleem- en/of agressief gedrag vertonen. In 2021 heb ik deelgenomen aan "the aggression in dogs conference".

Zoals je op deze website kan ontdekken probeer ik hondeneigenaars ook bij te staan bij de opvoeding van hun jonge hond. Dit is namelijk de basis om probleemgedrag te voorkomen. Om puppies een goede start te kunnen garanderen ben ik in juli 2017 een 7 daagse opleiding in Engeland gaan volgen bij Chirag Patel, een autoriteit op gebied van gedrag bij dieren. Deze module is volledig gebaseerd op de allerlaatste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met de unieke trainingsstijl van Chirag. Uitgaande van deze nieuwe verworven technieken heb ik een programma samengesteld om puppies op te voeden.

Ik leid ook honden op tot diabetes alert dogs (DAD) voor mensen met diabetes type 1. Voor meer info hierover kan je mijn andere website bezoeken.

Ik vind het ook belangrijk dat je een hond kan ondersteunen met de beste producten die er te vinden zijn. Een aantal hiervan gebruik ik dan ook in mijn praktijk. Met name ARHOMANI, FEELWELLS en PERFECT FIT kunnen bijdragen bij het welzijn van je hond.