Pre-puppy cursus

Deze individuele workshop is ontwikkeld voor mensen die in de nabije toekomst een pup in hun huis gaan verwelkomen. Wij komen bij je thuis en overlopen samen met jullie de verwachtingen i.v.m. uw toekomstig hondje. Ook kunnen we raad geven bij de aanschaf van je toekomstige viervoeter.
Pre-puppy cursus Een hond in huis halen zal ervoor zorgen dat je er een trouwe vriend bij krijgt. Het kan dus niet de bedoeling zijn dat je plots geen tijd meer hebt, geen zin meer hebt om hem uit te laten, hij niet meer in je gezinssituatie past enz. De asielen zitten al vol met honden die met een van die excuses gedumpt zijn. Er kan natuurlijk altijd iets onverwachts in je leven veranderen, dat begrijpt iedereen. Maar ga er toch in de eerste plaats van uit dat je ongeveer 13 jaar voor je viervoeter verantwoordelijk zal zijn.

Wat verwacht je als gezin van een hond in huis. Misschien nog belangrijker, wat kan je als gezin je toekomstige vriend aanbieden? Als de beslissing dan gevallen is en er komt een hond rest nog de vraag: welk ras gaan we nemen? Die keuze wordt meestal gemaakt op basis van uiterlijke kenmerken. Welke type hond vinden we het mooiste? Natuurlijk speelt het uiterlijk mee! MAAR het mag niet het doorslaggevende criterium zijn. Elk ras heeft zijn specifieke behoeften en daar moet rekening mee worden gehouden.

Vragen zoals: een puppy, een herplaatsing of een asielhond, welke fokker, enz moeten ook weer beantwoord worden. De valkuilen van de broodfokkers zijn overal strategisch opgesteld. Oppassen dus als je ergens snel een pup wil gaan halen!

Wat kan je van ons verwachten?

In het persoonlijk gesprek gaan we kijken wat je als gezin van een hond verlangt en wat je hem kan bieden. Hoe kan je de hond huisvesten, welke activiteiten kan je ermee doen, zijn er nog kinderen in huis of gaan er in de toekomst eventueel kinderen komen? Hoe is jullie werksituatie enz. Ook hier is het weer belangrijk dat het hele gezin aanwezig is om zo samen een keuze te maken.

Na het gesprek gaan jullie een duidelijk beeld hebben van de verschillende mogelijkheden, maar ga je ook weten wat jullie verantwoordelijkheden zijn naar de hond toe. Kortweg, je bent goed voorbereid om deze belangrijke keuze te maken.

Indien gewenst kunnen we ook bijkomend advies geven bij je bezoek aan de fokkers of het asiel.

Je krijgt zeker ook nuttige tips over onder andere:

  • Afspraken die je met de fokker kan maken
  • Hoe je de pup afhaalt bij de fokker
  • De eerste dag thuis samen met je pup
  • De eerste nachten
  • Zindelijkheidstraining;
  • Puppy veilig maken van je huis
  • Gebruik van een bench
  • Hoe communiceer je met je pup
  • Socialiseren van je pup
  • Alle andere vragen waar je graag een antwoord op krijgt i.v.m. je hond.

Een belangrijk aandachtspunt is ook het verschil tussen je pup opvoeden en je pup trainen. Eens je een goede relatie hebt met je hondje, wordt trainen een aangenaam spel. Ik ga je dus leren dat die relatie opbouwen en je pup opvoeden de eerste stap is. Dan pas begint de training.

Een voordeel is dat de les voor heel de familie is. Vader, moeder en kinderen horen en ontdekken samen hoe ze met de pup kunnen omgaan om er een echte gelukkige familie-hond van te maken!

De les duurt 2 uur en kan bij uw thuis gegeven worden alle dagen tussen 8 en 21 uur.

Extra informatieGA NAAR ONLINE AGENDA